Chokladpudding

Att göra chokladpudding är enklare än vad man kan tro. Och man behöver varken gelatin eller agar agar – det går bra med Maizena (majsstärkelse) och äggula. Min chokladpudding innehåller ljust muscovadosocker, som ger ett inslag av kolasmak. Vill du hellre ha chokladkräm, tar du helt enkelt två tredjedelar så mycket Maizena.

 

Det här behöver du till 4-6 portioner:

  • 3 msk strösocker
  • 4 msk ljust muscovadosocker
  • 4 msk kakao
  • ½ tsk vaniljpulver (alt. 1½ tsk vaniljsocker)
  • 6 msk Maizena (majsstärkelse)
  • 7 dl standardmjölk
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 st äggulor, söndervispade

 

Blanda de torra ingredienserna i en kastrull. Tillsätt mjölk, grädde och äggula och rör ihop. (Vispa inte, så slipper du att få så många luftbubblor i den färdiga puddingen.) Värm försiktigt under omrörning tills det har tjocknat ordentligt. (Det ska inte koka, utan endast nå upp till 83 °C.) Häll omedelbart upp i portionsskålar eller i en stor serveringsskål, om du hellre vill det. (Ifall du sedan vill kunna stjälpa upp puddingen, vattensköljer du skålen först.) Strö på socker för att undvika att det bildas en hinna. Ställ sedan in i kylskåp att svalna under minst 2-3 timmar. Servera med vispad grädde smaksatt med vanilj.

 

Kommentera inlägget här :

Söta saker VeggieToppen Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Matbloggstoppen