Lakritspannacotta

Mera lakrits! Nu tillsammans med kakao och mörkt muscovadsocker i en krämig pannacotta. Jag kombinerar den gärna med violpannacotta till en vackert skiktad, tvåfärgad dessert. Vegegelen kan bytas ut mot 2 krm agar agar-pulver; ta då istället ½ dl mjölk och låt blandningen sjuda i 2-3 minuter tills temperaturen stigit till 85 °C och agar agarn helt har lösts upp. För en lite fastare pannacotta: ta ¾ tsk Vegegel alternativt 2¼ krm agar agar-pulver.

 

Det här behöver du till 4-6 portioner:

  • 2 msk strösocker
  • 3 msk muskovadosocker
  • 3½ tsk lakritspulver
  • 2 tsk kakao
  • ⅔ tsk Vegegel  
  • 4 dl vispgrädde
  • ⅓ dl mjölk
  • ev. svart vegetabilisk hushållsfärg

 

Blanda socker, lakritspulver, kakao och Vegegel i en kastrull så att det blir klumpfritt. Tillsätt grädde och mjölk och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning på medelhet spisplatta. Låt småkoka en halv minut. Ta av från värmen och tillsätt om du vill lite hushållsfärg. Häll sedan upp i portionsskålar. Ställ i kylskåp att stelna under minst 2 timmar. Servera förslagsvis med hallon.

 

 
Taggar: Pannacotta utan gelatin, agar agar, vegegel;

Kommentera inlägget här :

Söta saker VeggieToppen Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Matbloggstoppen