
Det här behöver du till 4-6 portioner:
- 1 msk strösocker
- 1½ msk muskovadosocker
- 1¾ tsk lakritspulver
- 1 tsk kakao
- ⅓ tsk Vegegel
- 2 dl vispgrädde
- ¼ dl mjölk
- ev. svart vegetabilisk hushållsfärg
***
- 2 dl vispgrädde
- ¼ dl mjölk
- 2 msk strösocker
- 2 ml violarom
- ⅓ tsk Vegegel
- ev. lila vegetabilisk hushållsfärg
***
- kanderade violblad till garnering
Börja med lakritspannacottan: Blanda socker, lakritspulver, kakao och Vegegel i en kastrull så att det blir klumpfritt. Tillsätt grädde och mjölk och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning på medelhet spisplatta. Låt småkoka en halv minut. Ta av från värmen och tillsätt om du vill lite hushållsfärg. Häll sedan upp i portionsskålar. Ställ i kylskåp att stelna under minst 2 timmar.
Gör därefter violpannacottan: Mät upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt socker, violarom och Vegegel och rör om. Låt blandningen koka upp under omrörning på medelhet spisplatta. Låt småkoka en halv minut. Ta av från värmen och tillsätt om du vill lite hushållsfärg. Låt svalna litegrand och häll innan det börjar stelna försiktigt i portionsskålarna med lakritspannacotta. Ställ i kylskåp att stelna under minst 2 timmar till.
Garnera med kanderade violblad; hur du gör dem själv kan du läsa om här.