
- 100 g vit choklad av fin kvalitet
- 4 dl vispgrädde
- ½ dl mjölk
- 2 msk strösocker
- ¼ tsk vaniljpulver (alt. ¾ tsk vaniljsocker)
- 2 krm agar agar-pulver
***
- 125 g hallon
- ½-¾ dl florsocker
- ev. lite vaniljpulver (alt. vaniljsocker)
***
- färska hallon och/eller andra bär till garnering
Börja med pannacottan: Hacka chokladen och ställ åt sidan. Mät upp grädde och mjölk i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljpulver och agar agar och rör om. Värm blandningen under omrörning på medelhet spisplatta och låt så det hela sjuda i 2-3 minuter tills temperaturen stigit till 85 °C och agar agarn helt har lösts upp. Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Rör om tills chokladen har smält och häll sedan omedelbart upp i portionsskålar eller glas. Ställ i kylskåp att stelna under minst 2 timmar.
Gör sedan halloncoulin: Mixa hallonen alternativt mosa dem väl med en gaffel. Passera hallonmoset genom en sil och smaka av med florsocker samt eventuellt lite vaniljpulver. (Om du vill ha en lite mer tjockflytande sås, kan du låta den småkoka till önskad konsistens.) Låt såsen stå i kylskåp tills det närmar sig servering.
Innan servering: Blanda halloncoulin med färska bär och skeda det hela över pannacottorna. Klart!