Blondies

Om du aldrig har smakat blondies, tycker jag att du genast ska baka en omgång! De är som brownies fast med vit choklad istället för mörk. Idén har jag fått från Hummingbird Bakery, men jag gör dem på mitt eget sätt för att få dem riktigt saftiga och goda.

 

Det här behöver du till cirka 12 rutor:

  • 150 g smör
  • 200 g vit choklad, hackad
  • 3 st normalstora ägg (cirka 58 g/st)
  • 2 dl strösocker
  • ½ tsk vaniljpulver (alt. 1½ tsk vaniljsocker)
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g pecannötter, grovt hackade

 

Sätt ugnen på 175 °C och klä en cirka 25 cm x 18 cm stor bakform med bakplåts-papper (en springform, 24 cm i diameter, går också bra). Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen. Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills chokladen är helt smält och ställ åt sidan.

Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver i en bunke. Häll äggsmeten i den något avsvalnade choklad- och smörröran och rör varsamt ihop det hela. Sikta ner mjölet och tillsätt de hackade nötterna. Vänd ner mjöl och nötter och häll sedan kaksmeten i den förberedda formen.

Grädda i mitten av ugnen (eller strax därunder) i 25 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 125 °C och grädda klart kakan i 5-10 minuter; den ska fortfarande vara något fuktig i mitten. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar. Sikta eventuellt över lite florsocker. Servera som den är eller med en klick vispad grädde.

Kommentera inlägget här :

Söta saker VeggieToppen Mat och Dryck Mat & dryck bloggar Matbloggstoppen