
Det här behöver du till cirka 12 rutor:
- 150 g smör
- 200 g vit choklad, hackad
- 3 st normalstora ägg (cirka 58 g/st)
- 2 dl strösocker
- ½ tsk vaniljpulver (alt. 1½ tsk vaniljsocker)
- 3 dl vetemjöl
- 100 g pecannötter, grovt hackade
Sätt ugnen på 175 °C och klä en cirka 25 cm x 18 cm stor bakform med bakplåts-papper (en springform, 24 cm i diameter, går också bra). Smält smöret på svag värme i en kastrull på spisen. Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills chokladen är helt smält och ställ åt sidan.
Vispa ihop ägg, socker och vaniljpulver i en bunke. Häll äggsmeten i den något avsvalnade choklad- och smörröran och rör varsamt ihop det hela. Sikta ner mjölet och tillsätt de hackade nötterna. Vänd ner mjöl och nötter och häll sedan kaksmeten i den förberedda formen.
Grädda i mitten av ugnen (eller strax därunder) i 25 minuter. Sänk ugnstemperaturen till 125 °C och grädda klart kakan i 5-10 minuter; den ska fortfarande vara något fuktig i mitten. Låt kakan svalna i formen innan du skär den i bitar. Sikta eventuellt över lite florsocker. Servera som den är eller med en klick vispad grädde.